top of page
Zorgs-123.JPG

Podologie

Naomi Pieters is een jonge podologe die gedreven is door het vak.

In 2016 behaalde ze haar bachelor diploma aan de Artevelde hogeschool te Gent. Haar laatste jaar liep ze stage aan de universiteit in Sevilla. Hier verwierf ze haar ervaring met diabetespatiënten.

  U kan bij onze podologe terecht op consultatie voor: 

  Podologische zolen 

  ·    Biomechanisch onderzoek: Hierbij wordt er gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van de voet.
  ·    Loop- en ganganalyse: Hierbij wordt er gekeken hoe de voet en de boven gelegen segmenten zich bewegen tijdens het lopen en      stappen. Samen met het biomechanisch onderzoek kan de oorzaak van klachten ter hoogte van voet, knie, heup en rug                    achterhaald worden.
  ·    Zooltherapie: Door middel van zooltherapie kan de voetstand gecorrigeerd of ondersteund worden waardoor de oorzaak van de      klacht aangepakt wordt. De Spieren krijgen hierdoor een andere werking. 
  ·    Schoenadvies

  Podologische voetverzorging

  ·    Huidproblemen: eeltpitten/likdoorns, overmatige eelt, wratten,…
  ·    Nagelproblemen: ingegroeide nagels, gescheurde nagels, schimmel/kalknagels,…
  ·    Hamer- en klauwtenen
  ·    Behandelen van de reumatische voet
  ·    Behandelen van de diabetische voet: Behandelen van wonden, podologische voetverzorging en jaarlijkse screening.

  Doelgroep: 

  Personen met huid- en nagelaandoeningen

  Personen die podologische voetverzorging nodig hebben :  Personen die niet meer voetverzorging bij zichzelf kunnen toepassen alsook personen die geen klachten hebben maar toch een podologische voetverzorging willen.

   

  Personen met klachten ter hoogte van de voet(en)Iedereen die klachten heeft ter hoogte van de voet- of enkelregio. Personen met knie-, heup- en rugklachten veroorzaakt door de voet. Hierdoor kunnen bewegingen bij dagelijkse   of sportactiviteiten beperkt worden.

   

  Diabetespatiënten : Ten gevolge van diabetes kunnen voetwonden ontstaan. Diabetespatiënten hebben vaak te maken met een verminderd gevoel in de voeten. Hierdoor kunnen ze eventuele wonden niet voelen. Om deze voetwonden te voorkomen is podologische voetverzorging noodzakelijk waarbij er tijdens de behandeling van huid en nagel ook grondig wordt nagekeken naar eventuele complicaties. Het vroegtijdig behandelen van overmatige eelt is hierbij zeer belangrijk.

   

  Reumapatiënten : Hamertenen, klauwtenen, nalux valgus of een veranderde drukverdeling onder de voetzool kunnen leiden tot pijnlijke voeten.

   

  Kinderen : Bij kinderen wordt er voornamelijk gekeken naar statiek, spierfunctie, ganganalyse en mobiliteit van de gewrichten. Indien nodig kooltherapie.

   

  Sporters : Door een afwijkende voetstand kunnen er repetitieve kwetsuren opgelopen worden. Deze kunnen later zorgen voor een grotere blessure.

  Terugbetaling:

  Diabetespatiënten

  Wanneer u in het voortraject, zorgtraject of conventie bent hebt u recht op 2x per jaar verhoogde tegemoetkoming van het RIZIV. Enkel op voorschrift van de huisarts.

  Zooltherapie:

  Partena: Jaarlijkse tegemoetkoming van 50 euro.

  Liberale mutualiteit: Om de twee jaar tegemoetkoming van 30 euro per jaar.

  65+:

  Afhankelijk van het ziekenfonds heb je ieder jaar een aantal tegemoetkomingen terugbetaald als je 65+ bent. Dit formulier kan je verkrijgen via het ziekenfonds en neem je mee op consultatie.

  Enkel de CM heeft dit stopgezet vanaf 2019.

  Meer informatie kan je terugvinden op: www.pieterspodologie.com

  Dinsdag: 9h tot 19h / Donderdag: 10h tot 18h

  bottom of page