top of page

PODOLOGIE 

Naomi Pieters is een jonge podologe die gedreven is door het vak.

In 2016 behaalde ze haar bachelor diploma aan de Artevelde hogeschool te Gent. Haar laatste jaar liep ze stage aan de universiteit in Sevilla. Hier verwierf ze haar ervaring met diabetespatiënten.

U kan bij onze podologe terecht op consultatie voor:

Huidproblemen:  eeltpitten/likdoorns, overmatige eelt, wratten,…
Nagelproblemen:  ingegroeide nagels, gescheurde nagels, schimmel/kalknagels,…
                                   Hamer- en klauwtenen

Behandelen van de reumatische voet

Behandelen van de diabetische voet:   Behandelen van wonden, podologische voetverzorging en jaarlijkse screening.

Biomechanisch onderzoek:   Hierbij wordt er gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van de voet.

Loop- en ganganalyse:   Hierbij wordt er gekeken hoe de voet en de boven gelegen segmenten zicht bewegen tijdens het lopen en stappen. Samen met het biomechanisch onderzoek kan de oorzaak van klachten ter hoogte van voet, knie, heup  en rug achterhaald worden.

Zooltherapie:   Door middel van zooltherapie kan de voetstand gecorrigeerd of ondersteund worden waardoor de oorzaak van de klacht aangepakt wordt.

Schoenadvies

Dinsdag : van 10h tot 20h

Donderdag : van 14h tot 17h

Doelgroep:

Personen met huid- en nagelaandoeningen

Personen die podologische voetverzorging nodig hebben :  Personen die niet meer voetverzorging bij zichzelf kunnen toepassen alsook personen die geen klachten hebben maar toch een podologische voetverzorging willen.

Personen met klachten ter hoogte van de voet(en)Iedereen die klachten heeft ter hoogte van de voet- of enkelregio. Personen met knie-, heup- en rugklachten veroorzaakt door de voet. Hierdoor kunnen bewegingen bij dagelijkse   of sportactiviteiten beperkt worden.

Diabetespatiënten : Ten gevolge van diabetes kunnen voetwonden ontstaan. Diabetespatiënten hebben vaak te maken met een verminderd gevoel in de voeten. Hierdoor kunnen ze eventuele wonden niet voelen. Om deze voetwonden te voorkomen is podologische voetverzorging noodzakelijk waarbij er tijdens de behandeling van huid en nagel ook grondig wordt nagekeken naar eventuele complicaties. Het vroegtijdig behandelen van overmatige eelt is hierbij zeer belangrijk.

Reumapatiënten : Hamertenen, klauwtenen, nalux valgus of een veranderde drukverdeling onder de voetzool kunnen leiden tot pijnlijke voeten.

Kinderen : Bij kinderen wordt er voornamelijk gekeken naar statiek, spierfunctie, ganganalyse en mobiliteit van de gewrichten. Indien nodig kooltherapie.

Sporters : Door een afwijkende voetstand kunnen er repetitieve kwetsuren opgelopen worden. Deze kunnen later zorgen voor een grotere blessure.

Terugbetaling:

Diabetespatiënten

De diabetespas wordt sinds 1 februari 2016 vervangen door het voortraject diabetes. Dit is gericht op een betere terugbetaling voor diabetespatiënten type 2, die niet in aanmerking komen voor een zorgtraject of de diabetesconventie. Patiënten die een diabetespas ontvingen voor februari 2016 kunnen deze blijven gebruiken tot 31 december 2017.

Patiënten die deze terugbetaling van 2x per jaar willen behouden met een diabetespas of zorgtraject, moeten via hun huisarts de overdracht naar de reglementering van de nieuwe verstrekking aanvragen. Dit voor 1 januari 2018.

Patiënten die een diabetespas of zorgtraject hebben kunnen tot 31 december 2017 deze podologische verstrekkingen laten voorschrijven door de huisarts of de behandelende arts-specialist in de inwendige geneeskunde, in de endocrino-diabetologie in de chirurgie of in de orthopedische chirurgie.

Na 31 december morgen er enkel podologische verstrekkingen gegeven worden aan patiënten die in deze nieuwe regeling zitten.

Zooltherapie:

Vanaf heden is er voor leden van het partena ziekenfonds een jaarlijkse terugbetaling van 50 euro op zolen die vervaardigd zijn door de podoloog.

65+:

Afhankelijk van het ziekenfonds heb je ieder jaar een aantal tegemoetkomingen terugbetaald als je 65+ bent. Dit formulier kan je verkrijgen via het ziekenfonds en neem je mee op consultatie.

Meer informatie kan je vinden op :   www.pieterspodologie.com
bottom of page